first_img Photographs Area:  4800 ft² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/482662/a-house-in-the-woods-william-reue-architecture Clipboard A House In The Woods / William Reue Architecture 2013 A House In The Woods / William Reue ArchitectureSave this projectSaveA House In The Woods / William Reue Architecture ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/482662/a-house-in-the-woods-william-reue-architecture Clipboard “COPY” Houses ArchDaily Architects: William Reue Architecture Area Area of this architecture project Ross Dalland P.Ecenter_img Mechanical Engineer:D’Antonio Consulting EngineersLeed Consultant:Integral Building & DesignHome Automation:Everglades TechnologyCabinetry:Cabinets By StanleyDrapery:Betsy Davis DraperyDesign Principal:William ReueProject Team:James Teese JrCity:Ulster CountyCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Steve FreihonRecommended ProductsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineDoorsLonghiDoor – HeadlineWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel Beaulac A House in the Woods was selected for the 2013 High Honors Design Award by AIA Westchester Hudson Valley and featured in Architectural Record as House of the Month for March 2014.  The project is a single-family home located on a densely forested 8.5 acre lot at the base of the Shawangunk Mountains.  The 4800 SQFT residence is the result of the studied relationship between two opposing geometries – a long sculptural wall clad in Cor-Ten weathering steel and a mass of stratified bluestone that appears to have emerged from the boulder-strewn earth.  Locally-sourced materials and strategic siting stitch the house into the natural world while contributing to its sustainability for the modern one.Save this picture!© Steve FreihonThe design for A House in the Woods was grounded in the owner’s desire to build an artful home that responded to her values of order, beauty, and environmental stewardship. The structure’s uncomplicated geometry is enriched by the boldness of its materials, resulting in a balanced composition that is both sensuous and refined. The house is a personal refuge that takes its design cues from the colors and textures of the natural landscape.Save this picture!© Steve FreihonThe site boundary is defined by a series of Norway spruces, the singular element guiding visitors to the secluded entrance. The curved Cor-Ten wall is heroic, yet pragmatically justified as it carves a modest entry court that amplifies the sound of the stream running parallel to the house. The wall also operates as a spine that organizes the interior spaces into a series of cinematic portals to the landscape. The character of the minimalist interior is profoundly impacted by the changes of the wooded site from season to season.The high performance thermal envelope consists of 14 inch thick Structural Insulated Panels and quadruple-pane windows constructed with FSC-certified wood. The house employs a direct-exchange geothermal heating system, energy recovery ventilator (ERV), rainwater harvesting system, and many other sustainable building technologies.  With a HERS Index of 44, A House in the Woods is over 55% more energy efficient than a typical new home. The project was certified LEED-Silver in February 2013.Project gallerySee allShow lessThink Space Launches Latest Competition: Environment / SubtractionArchitecture NewsCenter for New Technologies / Francisco MangadoSelected Projects Share Year:  Projects Photographs:  Steve Freihon Structural Engineer: United States CopyHouses•Ulster County, United States CopyAbout this officeWilliam Reue ArchitectureOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesUlster CountyHousesUnited StatesPublished on March 05, 2014Cite: “A House In The Woods / William Reue Architecture” 05 Mar 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?丛林中的小屋/ William Reue建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Save this picture!© Steve Freihon+ 14 Sharelast_img