first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/801375/brick-house-verri-and-galvao-arquitetos-brick-house Clipboard “COPY” Brick House / Verri & Galvão ArquitetosSave this projectSaveBrick House / Verri & Galvão Arquitetos “COPY” 2015 Brick House / Verri & Galvão Arquitetos Save this picture!© Lauro Rocha+ 34 Share Architects: Verri & Galvão Arquitetos Area Area of this architecture project Photographs:  Lauro Rocha Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  CopyAbout this officeVerri & Galvão ArquitetosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMaringáBrazilPublished on December 23, 2016Cite: “Brick House / Verri & Galvão Arquitetos” 23 Dec 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?砖宅 / Verri & Galvão Arquitetos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img Area:  759 m² Year Completion year of this architecture project Houses Photographs ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/801375/brick-house-verri-and-galvao-arquitetos-brick-house Clipboard Projects Manufacturers: Portobello, ambiente ar condicionado, continental sul metalúrgica, depósito joão de barro, e-mobiliário e decormade, euroingá, gran-norte, kelvin lighting design, kitchens, marcenaria & cia, armando fulgêncio, nicoletti madeirasSave this picture!© Lauro RochaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodLunawoodThermowood FacadesWoodSculptformTimber Click-on BattensEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. This single family house, built in a residential condominium, was developed from 2011 to 2015. We took responsibility for the architectural and furniture projects, as well for the construction monitoring.Save this picture!© Lauro RochaThe rectangular projection of the house, with 7 meters front setback, occupies two plots that together add up to approximately 1200 m², with its largest dimension parallel to the street in a north-south direction. The interior space opens to a garden at the back of the plot, where, in addition to the visuals to city and the beauty of the vegetation, they are bathed by the rising sun.Save this picture!Ground FloorThe volumetric conception of the house is expressed by the strong inclined line of the roofs, that starts in the extreme north of the lot, descending to south, an inclination that is present in the internal rooms, with wood-lined ceilings and which have indirect artificial light.Save this picture!© Lauro RochaIn the space organization, the different functions were gathered with social area and services on the ground floor and intimate rooms on the superior floor. From the social access, a large room opened to the garden, containing the spaces of fireplace, living, meal and cellar. The dining area and kitchen can be isolated from the social spaces with folding doors of ipê wood. Articulated with the garden and positioned on the side of the kitchen, a veranda with the grill. The kitchen connects to the services, pantries, dependencies of employees and a garage for services on the right side.Save this picture!© Lauro RochaThe span of 11 meters to shelter the cars is positioned on the left side, also allowing access to back of the lot, where in a half-buried level, there is a workshop for the client’s hobby, covered with green roof, which in a way mimics in the garden. The void for the garage is structured by a beam that stands from the left border and connects with the volume of the office, providing the scale of the access with orthogonal lines to the composition. Due to the business activity of the client, the office has access by the street and independence of the daily routine of the house, opening to a front courtyard.Save this picture!SectionSave this picture!SectionThe upper floor shelters three bedrooms with its bathrooms, besides an home theater, and it is accessed by elevator and two stairs, positioned at the social access and at the services sector.Save this picture!© Lauro RochaThe house hasn’t much openings to the street, ensuring complete privacy for the residents, but it is totally bathed with natural light. The volumes received, externally, facing ceramic bricks from the region, which are made with the characteristic red land from the place, a necessary condition to control the incidence and the reflection of the light on the exterior walls and to refer to the color of the ground, so accentuated in the north of paraná.Save this picture!© Lauro RochaProject gallerySee allShow lessSinkeh / VERITAS ArchitectsSelected Projects2017 Design Biennial BostonBuilt Projects & Masterplans Share CopyHouses•Maringá, Brazil Brazillast_img