first_img Area:  200 m²Architect In Charge:Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta)City:CastelldefelsCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© José HeviaRecommended ProductsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40DoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. This detached house is situated on a hillside dotted with houses with sea views. It is a building of the 70’s with a strong character. The distribution, which was highly subdivided, was not suitable to the needs of the customers. Besides living in the house they wanted to work in it, and also to have an area with certain independence and privacy for their teenage children. The project basically was focused on the interior refurbishment that intended to adapt the existing space to the new functional program.Save this picture!ModelThe house has 2 floors and its staircase is placed in the centre so that it divides each floor into 2 zones of similar size. Originally, it was very luminous and with a plenty of windows and small terraces facing to the south. For that reason, the project proposes a more open distribution that takes advantage of these characteristics of the pre-existing state.Save this picture!© José HeviaSave this picture!© José HeviaThe intervention establishes a really definite language in contrast to the original state in terms of geometries and materials – continuous floor, triangular furniture, articulated doors – but it also uses the resources of the pre-existing architecture, reusing and moving windows and playing with the original wood chromatics.Save this picture!© José HeviaThe area of the children is located in the east wing on the floor where the main access is and it´s constituted by a sequence of rooms arranged around a large hall that works as their own living room. Each bedroom has an adjoining space as a study room whose level of connection to the common area could be regulated through a system of doors split at mid-height similar to the ones of a stable.Save this picture!© José HeviaThe west wing of the access floor contains the kitchen, the living and the dining space, which are interconnected to the office with a double height space.Save this picture!© José HeviaThe office is placed on the pre-existing terrace that was covered with a skylight, while the rest of the upper floor, separated from the office by the staircase was conceived as the parents area.Project gallerySee allShow lessThis New VR Analytics Tool Allows Architects to Track Users’ Attention Within a Virt…Architecture NewsNew Images Revealed of Brooklyn’s Domino Sugar Factory RedevelopmentArchitecture News Share Reforma de una vivienda en Castelldefels / ARQUITECTURA-G ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/869021/reforma-de-una-vivienda-en-castelldefels-arquitectura-g Clipboard Reforma de una vivienda en Castelldefels / ARQUITECTURA-GSave this projectSaveReforma de una vivienda en Castelldefels / ARQUITECTURA-G Projects Spain CopyAbout this officeARQUITECTURA-GOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationCastelldefelsSpainPublished on April 21, 2017Cite: “Reforma de una vivienda en Castelldefels / ARQUITECTURA-G” [Reforma de una vivienda en Castelldefels / ARQUITECTURA-G] 21 Apr 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceCarpetsB&B ItaliaCarpet – TwistBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusHow to use Fire Protection MembranesSoftware / CoursesSculptformSpecification Tool – Price and Spec AppFittingsHOPPEFloor Spring – AR2950DoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for False Ceilings and FlooringFiber Cements / CementsDuctal®Textured PanelAcousticConwedAcoustic Panels – Eurospan®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/869021/reforma-de-una-vivienda-en-castelldefels-arquitectura-g Clipboard ArchDaily CopyHouses, Renovation•Castelldefels, Spain Architects: ARQUITECTURA-G Area Area of this architecture project “COPY” “COPY” Houses Save this picture!© José Hevia+ 19 Sharelast_img